keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Hottentottileivät ja chilihillo

Simppeliäkin simppelimpi ohje, ja niiiin hyväää. Ohje on mukaelma Pastanjauhantaa blogin Hot(tentotti): chilileipä ohjeesta, sen sijaan (nerokas) nimi on suoraanlainattu. Nojoo, simppeli ja simppeli, meneehän tohon hillon keittelyyn tovi ja onhan se helpompaa vain läiskäistä pari juustosiivua leivän päälle kuin tehdä kuorrutetta, mut hei ei tää paljoa vaadi ja lopputulos todella palkitsee!!

Chilihillosta tuli mulle tarpeeks tulista, tosin Ilkka olisi kaipaillut siihen lisää potkua. Niin tai näin, ihan oman sietokyvyn mukaan voi valita mitä chilejä käyttää. Pikkuveljelleni ei taida kelvata kuin habanerot ;)

Juustokuorrute
1 prk creme fresh (se pieni aito purkki!!)
2 runsasta tl sinappia
1 dl juustoraastetta
2 keltuaista
suolaa, pippuria

Sekoita creme fresh, sinappi (käytin dijonin hunajasinappia ja kaavin aika runsaat lusikalliset) sekä keltuaiset tahnaksi. Lisää juustoraaste, cheddar olisi varmaan aidompaa, minä käytin kermajuustoa kun sitä kaapista löytyi. Mausta suolalla ja pippurilla.


Chilihillo
3 kypsää tomaattia
2 punaista paprikaa
1 sipuli
4 pitkää punaista chiliä
1.5 dl siirappia
0.5 dl punaviinietikkaa
0.5 dl oliviöljyä
0.5 tl suolaa

Halkaise paprikat ja paahda pinta mustaksi uunin grillivastuksen alla, jäähdytä. Kalttaa tomaatit (ristiviilto kuoreen, kasta kiehuvaan veteen ja sen jälkeen kylmään veteen), kuori, poista kanta ja siemenet sekä pieni tomaatin liha. Kuori ja pieni paprikanliha.

Kuumenna oliiviöljy pannulla, hienonna sipuli ja halkaise chilit sekä viipaloi siemenineen (tai maun mukaa,n siemenet voi jättää pois). Kuullota chiliä ja sipulia pannulla, lisää tomaatti, paprika ja anna hautua 10 min. Sekoita siirappi ja etikka ja lisää ne sekä suola pannulle. Anna kiehua rauhassa n. puoli tuntia. Purkita hillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti