maanantai 26. helmikuuta 2018

Makutomu: Laventeli & Earl Grey

Laventelia istutin viime keväänä pienen kasvimaani nurkkaan. Pohjoisesta ulottuvuudesta huolimatta se juurtui siihen ja kasvoi hyvin. Niin fiksu en ollut, että olisin suorittanut sille sadonkorjuuta, mutta ensi kesänä korjaan tämän asian. Satuimpa nimittäin sivusilmällä näkemään Mertuulin ja Pipsan Samassa liemessä -ohjelman ja siinä laventelia hyödynnettiin makutomussa, jota ripoteltiin bostonpullaan. Kokeiluun menee, naputtelen ohjeen tänne muistiin testausta varten..

Makutomu
2 tl kuivattua laventelia
2 tl Earl Grey irtoteetä
1 tl fariinisokeria

Surautetaan blenderissä tomuksi

Bostonpulla:

Pullataikinaa
Makutomua
Fariinisokeria
Voita
Mustikoita

Kauli pullataikina levyksi. Voitele runsaalla voilla ja levitä ronskisti käsin fariinisokeria koko levylle. Ripottele makutomua päälle ja asettele mustikat levyn keskelle. Rullaa ja leikkaa paloiksi. Nostele palat pellille vieri viereen. Paista 180 C ja n. 35 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti