sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lipstikkainen kaalilaatikko

Suureksi yllätyksekseni tämä kaalilaatikko oli täynnä makua, vaikka siihen käytettiin vain pieni töräys siirappia, eikä lainkaan kermaa tai voita. Laiskistin kaalit öljyssä ja ohuen noron öljyä taisin laatikon päälle laittaa. Lipstikka sopi kaaliin kuin nenä päähän ja korvasi sen, ettei suolaa ollut kuin haaleassa kasvisliemessä missä riisit keitettiin.

Laatikko oli osa kokeilujani samaa ruokaa itselle ja alle vuoden ikäiselle lapselle. Minä olen varmasti ylivarovainen ton suolan kanssa, mutta kukin taaplaa tyylillään. Joka tapauksessa suosittelen kokeilemaan hitusta lipstikkaa kaaliruuan kanssa. Ei liikaa, ettei se hypi silmille vaan siten, että se korostaa muita makuja.

Lipstikkainen kaalilaatikko

1 dl puuroriisiä
1.5 kg kaalia
0.5 l kasvislientä
(1 dl kermaa)
1 sipuli
vähän siirappia
mustapippuria
1 tl meiramia
1 tl lipstikkaa

Puolita ja suikaloi kaali. Laiskista kaali pannulla öljyssä noin kolmessa erässä, mausta kukin erä osalla meiramia ja lipstikkaa ja kaada vuokaan. Keitä puuroriisi n. 0.5l kasvislientä melkein kypsäksi. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli, lisää töräys mustapippuria. Lisää riisit, lihasipuliseos ja pieni töräys siirappia kaalin joukkoon ja sekoita. Kaada n. 3 dl vettä laatikon päälle. Kypsennä uunissa 175C ja 1.5 h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti