sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Puhalillit

Pakko saada tämä resepti tänne talteen. Se syntyi pohtiessani vaihtoehtoa suolalle, lapsen ruuan ollessa kyseessä. Siinä sitten pohtiessani makumaailmaa koin ahaa-elämyksen pilttipurkkien osuessa silmään. Miksi en maustaisi ruokaa niillä, mitä muutenkin meillä syödään?! Sen jälkeen olen pyöristellyt makuja ja lisännyt sitä jotain suoraan purkista. Varmasti tähän on myös muita (halvempia ja parempia) keinoja, mutta laiskana ihmisenä tämä on helpottanut mun arkea. Kun usein se lapsen ruoka pitää vaan saada aikaseksi Nyt Heti!

Itselleni tein ekalla kerralla kastikkeen kermaviilistä ja fetasta. Mutta ihastuttuani näihin lihapulliin olen syönyt niitä aika pelkiltään tai sinapin kera.

Jotenkin näistä lihapullista vaan tulee tosi hyviä ja pehmoisia, vaikka suolaa ei näihin tulekkaan. Omenasoseen sijaan olen käyttänyt myös päärynäsosetta menestyksekkäästi. Aprikoosi on seuraavana kokeilulistalla!

Puhalillit

400 g jauhelihaa
1/2 prk Piltti omenasosetta
1/2 dl kaurahiutaleita
5 lehteä lipstikkaa kuivattuna
loraus balsamicoetikkaa
mustapippuria

Turvota kaurahiutaleita omenasoseessa hetki. Lisää jauheliha ja mausteet. Pyöritä palloiksi ja paista uunissa 200 C kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti