Tunnustan heti alkuun, että minulle risotto tarkoittaa sitä peruskoulussa saatua kuivaa riisi-liha-kasvis-seosta! Juu, tiedän varsin hyvin, että sivistyneessä ja kulinaristisessa nykymaailmassa risotto tarkoittaa sitä arborio-riisistä valmistettua puuromössöä (anteeksi). Jos siis sellaista risottoreseptiä kaipaat, niin tämä ei ole sinua varten!
Olen siis kerettiläinen tässä asiassa ja sangen onnellinen siitä. Tallennankin tämän reseptin lähinnä itseäni ajatellen, sillä pidin siitä kovasti :)
Tästä tuli n. 4-5 annosta
2,5 dl pitkää riisiä (basmati tais olla meillä)
400 g jauhelihaa
1 sipuli
n.10 cm kesäkurpitsaa
1-2 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio (tai kenties se oli puolikas)
grillimaustetta
mustapippuria
suolaa
yrttimaustetta
paprikaa
Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja porkkana pienehköiksi kuutioiksi. Keitä riisit kasvisliemikuutiolla maustetussa liemessä. Höyrytä samanaikaisesti porkkanakuutioita kattilan höyrytysosalla riisien päällä.
Ruskista jauheliha, heitä sekaan sipulit ja kesäkurpitsakuutiot ja kullota niitä jauhelihan seassa. Kun riisit alkavat olla kypsiä, lisää höyrytetyt porkkanakuutiot liha-kasvisseokseen kuullottumaan ja mausta.
Kaada riiseistä vesi pois ja yhdistä liha-kasvisseoksen kanssa.
Mausteisiin voi lisätä myös chilin tai vaihtoehtoisesti sweet chili -kastikkeen ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti