Tämä suklaakeksiohje tipahti eilen keittokirjani välistä kuin sattuman oikusta, juuri kun etsin suklaakeksiohjetta! Mikä mäihä :)
Itse ohje on kirjoitettu saksankieliselle pienelle muistilapulle, enkä enää muista keneltä/mistä/missä yhteydessä olen ohjeen saanut. Hälläväliä, keksit olivat loistavia!
Itse asiassa niin hyviä, että päätin (liian pitkän tauon jälkeen) löytää sen hippusen aikaa saadakseni ohjeen tänne talteen naputeltua.
n. 57 kpl 15 min 175C
1. Sekoita:
1,5 dl voita (125 g)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2. Lisää:
2,5 dl jauhoja
0,5 tl suola
0,5 tl sooda
2 tl vaniljasokeri
(2 rkl Van Houten kaakaojauhetta, runsaita)
3. Lisää:
170 g tummaa suklaata
1,5 dl nötter (pois kuoret)
Ohje on siis tämä alkuperäisessä asussaan. Koska ohjeistus ei kerro es. että pitääkö voin olla sulaa (kun se on deseinä ilmoitettu?!) ja on muutenkin hieman lyhykäinen... Niin käytin maalaisjärkeä.
Sekoitin siis ensin pehmenneeseen voihin sokerit ja munan. Sitten sekoitin kuivat aineet keskenään (koska halusin tummia suklaakeksejä (ja suklaisia) lisäsin jauhojen joukkoon myös kaakaojauhetta, mitä ei alkuperäisessä reseptissä ollut) ja lisäsin ne sekoittaen voi-sokeri-muna seokseen. Lopuksi rouhin yhden tummasuklaalevyn (n. 95g 70%) karkeasti veitsellä ja lisäsin taikinaan. nostelin kahdella lusikalla kökkäreitä leivinpaperille ja painelin pyörylöiksi. Paistoin 175 asteessa n 15 min.
Minä sain tästä aikaiseksi n. 30 keksiä. En sitten tiedä, minkä kokoisia olisi pitänyt olla tuohon ohjeen 57 kappaleeseen. Tosin jätin pähkinä-allergikkona pähkinät kylmästi pois...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti