Törmäsin jo kesällä Glorian ruoka&viini lehdessä (nro 62) Parsakaali-cashewsalaattiin. Totesin, että ohjetta on pakko kokeilla, sillä en ollut koskaan aiemmin syönyt raakaa parsakaalia. Rehellisesti sanoen ei ollut tullut edes mieleeni, että sitä voi raakana nauttia. No, seurattuani ohjetta orjallisesti ensimmäisellä valmistuskerralla, totesin salaatin olevan aivan liian makea (kuka haluaa parsakaalisalaattinsa uivan sokerissa?). Testailun jälkeen, olen päätynyt tälläiseen versioon:
1 tuore parsakaali
2 keskikokoinen sipuli
1 pkt pekonia
1.5 dl majoneesia
2 tl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria & suolaa
Sekoita majoneesi, sokeri ja viinietikka tasaiseksi kastikkeeksi kannellisen astian pohjalla. Erottele parsakaalinkukinnot toisistaan ja pilko myös kantaosa mukaan. Kaada parsakaali kastikkeen päälle ja sulje astia (kannattaa huomioida, että astia sulkeutuu tiiviisti). Ravistele astiaa, niin että kastike ja parsakaali sekoittuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, astiaa kannattaa käännellä välillä.
Pilko pekonit ja kuutioi sipuli. Ruskista pekonit ja kuullota sipuleita pekonirasvassa kunnes ne ovat al dente (eli vielä hieman rapsakoita). Jäähdytä ja sekoita parsakaalien joukkoon. Salaatin voi koristella pinjansiemenillä tai cashew-pähkinöillä, allergisena jätän pähkinät suosiolla kaupan hyllylle.
Järkyttävän hyvää!
lauantai 6. helmikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti