sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kannat käyttöön eli Kanaa ja parsakaalia

Jokunen vuosi sitten katsoin kokkiohjelmaa, jossa todettiin, että ihmiset haaskaavat turhaan kasviksia käyttäessään niistä hyödyksi vain parhaan osan es. kukkakaalissa nuput. En ollut tiedostanut asiaa aiemmin mutta viesti meni perille, ja siitä lähtien olen pilkkonut myös kantaosan ruokiin mukaan.

Löysin jääkaapista sulatejuuston sekä creme freshin jämät ja kun vielä vihanneslaatikossa nökötti sekä kukka- että parsakaalin kanta, totesin , että näistä tulee kanan kanssa loistavaa jämäruokaa. Tämänkertainen kokkailu meni todella löysin rantein, hippunen sitä ja tuota, joten resepti on summittainen. Koska lopputulos yllätti positiivisesti, päätin kirjata ohjeen muistiin. Tätä pitää tehdä toistekin. Tällä kertaa jätin hauduttamisen väliin ja laitoin seoksen uuniin 200 c. Ensin 10 min että pinta saa väriä ja sitten foliolla peitettynävielä 15 min 175 c. Tästä saa myös loistavan kastikkeen riisin seuraksi kun hauduttaa sitä pannulla.

300 g broilerin fileesuikale (naturel)
1/2 prk creme fresh
100 g Olympia sulatejuustoa
1 kukkakaalinkanta
1 parsakaalinkanta
1 iso sipuli
2 rkl soijakastiketta
0.5 dl vettä
0.5 dl vaaleaa balsamicoetikkaa
1 tl hunajaa
3 valkosipulin kynttä
1 tl sitruunamehua
curry muutama reilu tujaus (1 tl)
inkivääri pari tujausta (1/2 tl)
chilijauhe pari tujausta (1/2 tl)

Ruskista kanasuikaleet öljyssä. Kuutioi sipuli sekä kukkakaalin ja parsakaalin kantaosa. Pienennä levyn lämpöä ja lisää kaalit sekä sipulit, kuullota ja mausta curryllä, inkiväärillä sekä chilillä. Puserra kaksi kynttä valkosipulia paistinpannulle ja viimeinen kynsi creme fresin joukkoon. Mausta creme fres lisäksi sitruunamehulla. Lisää soija, vesi, etikka ja hunaja kun sipulit ovat kuullottuneet. Anna hautua kunnes kukkakaali ja parsakaali ovat kypsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti