Kokeilujeni innoittamana uskalsin jo edetä ihan uusille urille. Tähän pastavuokaan tuli käytettyä kaapistani löytyneitä jämiä, siitä johtuu tuo kerman ja kaurakerman käyttö. Ei liene väliä mitä laatua nestettä käyttää kunhan sitä on sopivasti, eli käytitpä kermaa, kermankorviketta tai lihalientä, lopputulos palkitsee. Spagettia keittelin ihan silmämääräisesti (naisellisen kourallisen) mutta muunkinlaiset makaronit sopivat vuokaan. Pinnalle ripottelin pakasteesta löytyneen juustoraastepussin jämät. Kokkailu sujui erittäin löysin rantein sillä kuorin ja raastoin punajuuretkin raakana (lindtsröminpihveihin keitin ne ensin)! Pääasia, että on jotain lihaa (tai soijarouhetta), jonkinlaista pastaa, punajuuria, hitunen lientä ja juustoraastetta pintaan!
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
3 keskikokoista punajuurta
1 dl kuohukermaa (huuhtelin purkista loput mukaan n. 0.5 dl vettä)
2 dl kaurakermaa (GoGreen)
1 tl valkosipulimurskaa öljyssä (tai pari kynttä puristettuna)
2.5 dl juustoraastetta
sopivasti spagettia (taisin käyttää n. 300 g)
1 tl balsamico etikkaa (tai muutama ripaus)
mustapippuria
suolaa
meiramia
timjamia
oreganoa
Kuori ja raasta punajuuret sekä pilko sipulit. Keitä pasta erittäin al denteksi öljyllä ja suolalla maustetussa vedessä, valuta. Ruskista jauheliha, alenna lämpöä ja lisää pannulle sipuli sekä hetken päästä punajuuret. Kypsennä hetken aikaa ja mausta sitten reilulla suolalla ja runsaalla mustapippurilla sekä muutamalla hyppysellisellä meiramia, timjamia ja oreganoa. Lisää balsamico etikka ja valkosipulimurska sekä n. 4 dl nestettä (kerma, liemi). Kaada pasta vuokaan, lisää jauhelihakastike ja sekoita hyvin. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista uunissa 200 C noin 45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti