sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Lantturieskat


Tämänkertaisen, herkullisen ohjeen löysin Kulinaarimuruja blogista, minne resepti oli päätynyt toisesta blogista. Lanttulaatikon ikifanina oli ihan pakko kokeilla!

Voisin kuvitella, että tämä resepti onnistuu myös niistä kaupan lanttusosepötköistä, jos joskus sattuu olemaan kiire. Miksei reseptillä voisi myös leikitellä vaihtamalla käytettävää juuresta... Miltäs kuulostais vaikka punajuuririeskat? hmmm hmmm, taidan tietää mitä täällä seuraavaks kokkaillaan :)


Lantturieskat

300 g lanttua
1 dl maitoa
1 muna
1.5 dl jauhoa
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa

Kuori ja pilko lanttu sekä keitä se kypsäksi, kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut (tämän vaiheen voi siis ohittaa käyttämällä lanttusosetta tms). Lisää lanttusoseeseen ensin maito ja sitten muut aineet. Minä soseutin kypsän lantun vispilällä paremman puutteessa, mistä johtuen lanttusoseeni oli maalaismaisen rakeista. Taikinan sekoitus onnistui kätevästi puuhaarukalla. Jaa kahdella lusikalla taikina nökäreiksi pellille ja pyöritä lusikalla littanoiksi pyörylöiksi (tämän voi myös tehdä jauhotetuin sormin). Paista 250 c 15 min, että pyörylät saa väriä!

Minä sain tästä aikaiseksi 9 rieskaa, jotka epäuskostani huolimatta (taikina vaikutti niin löysältä, että ehdin jo pohtia millä kaavin tuotokset irti leivinpaperista) paistuivat uunissa kiltisti rieskoiksi, eivätkä jääneet edes leivinpaperiin kiinni. Taikina olisi varmaankin riittänyt 12 rieskaan. No, ensi kerralla lupaan totella alkuperäisen blogitekstin ohjetta: "Tee herraisä tuplana!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti