perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kaalilaatikko



Kaalipadan kanssa sitä ollaan ylimpiä ystäviä, mutta kaalilaatikon kanssa vasta yritetään opetella tulemaan juttuun. Muutamat laatikkokokeiluni eivät ole menneet ihan nappiin, joten oppimisprosessi on yhä kesken. Tämänkertainen kyhäelmä sai muotoa Pastanjauhantaa blogin kaalilaatikosta.Ohrasuurimoita ei meidän kaapista löytynyt, joten käytin puuroriisiä sen sijaan. Kaaliakin meni hieman enempi, lukuunottamatta sitä osaa joka napsittiin suoraan leikkuulaudalta.

Huomionarvoinen seikka on se, että jos siirappi on mennyt vanhaksi (miten siirappi voi vanheta?) puolitoista vuotta sitten, niin sen matka ulos purkista on äärimmäisen hidas!

Kaalilaatikko

1 dl puuroriisiä
1.5 kg kaalia
1 litra lihalientä
1 dl kermaa
1 sipuli
siirappia
voita
suolaa
mustapippuria
1 tl meiramia

Puolita ja suikaloi kaali. Laiskista kaali pannulla voissa noin kolmessa erässä ja kaada vuokaan. Keitä puuroriisi n. 0.5l lihalientä melkein kypsäksi. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli, mausta meiramilla, pippurilla ja suolalla (tässä kannattaa muistaa, että lihaliemi on suolaista). Lisää riisit, lihasipuliseos ja runsas töräys siirappia kaalin joukkoon ja sekoita. kaada n.2.5dl lihalientä ja 1 dl kermaa laatikon päälle ja vuole pinnalle voinokareita. Kypsennä uunissa 175C ja 1.5 h, jos laatikko näyttää kuivalta lisää lihalientä paistamisen ohessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti