Varhaiskaali on minulle uusi tuttavuus. Leikkulaudalla sitä napsiessani, yllätti sen vihreämpi maku verrattuna kaaliin (uudet potut vrs potut). Yleensä kaupasta tarttuu mukaan se tavallinen kaalikerä, mutta törmättyäni Kokit ja Potit blogissa varhaiskaalisalaatin ohjeeseen lähdin vartavasten varhaiskaalia hakemaan. Ah, kumpa asuisin etelässä ja pääsisin torille ostamaan vihanneksia, menisin varmaan ihan sekaisin!
Tämä salaatti oli yksinkertaisesti hyvää! Mahtava vaihtoehto kesäisille perunasalaateille, ensi vappuna tätä tehdään piknikille (jos muistetaan). Tilli, sitruuna, kaali, kananmuna ja lempparini dijon-sinappi, eihän näistä edes voi syntyä mitään pahaa :)
Varhaiskaalisalaatti
puolikas varhaiskaali
1 muna
1/4 nippu tilliä
1 rkl sitruunamehua
1/2 prk kermaviiliä
1/2 tl dijon-sinappia
mustapippuria
suolaa
Keitä kananmuna kypsäksi ja jäähdytä. Kuori ja hienonna jäähtynyt kananmuna. Suikaloi kaali ohueksi ja pieni paloiksi. Sekoita kermaviili, sitruunanmehu, sinappi, hienonnettu tilli ja kananmuna sekä mausteet. Yhdistä kastike kaalisilppuun ja sekoita. Maista ovatko suola ja sitruuna kohdallaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti