keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Omenapiirakka (murotaikinapohja)

Syksy, kotimaisten omenoiden tuoksu... jopa tälläinen omena-allergikko, jolle omenat pitää lähes hillota että niistä saa syöntikelpoisia, herkistyy! Ohjeen ideana oli saada klassisen Kotiruoka-kirjan murotaikinaohje talteen :)

Ohje soveltuu kaikille piirakoille.  Halusi mukaan voit lisätä kermaviili tai muruseoksen marja/hedelmätäytteeseen. Mun mielestä mustikkapiirakan aateloi tuo kermaviiliseos ja maistuipa se raparperipiirakankin kanssa tosi hyvältä!

Jos sinua ei vaivaa yllä mainitut omenarajoitukset, omenoiden paistaminen ei ole välttämätöntä.. Tällä kertaa tein omenapiirakan vaniljakastikkeen kera nautittavaksi. Siksi piirakkaan ei tullut kermaviili- eikä muruseosta.

Murotaikinapohja

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää jauho & leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Painele 23-27 cm halk olevan vuuan pohjalle jauhoitetuin käsin. levitä täyte. Paista 200 C n. 25-30 min

Omenatäyte

5 kpl kotimaisia omenoita
voita
sokeria
kanelia
ripaus kardemummaa

Pilko omenat ja poista siemenkota ja kara. Kuumenna paistinpannulla vähän voita, lisää omenat ja anna kypsyä sen aikaa kun valmistat murotaikinan. Mausta sokerilla, kanelilla ja kardemummalla. Kumoa muropohjan päälle.

Kermaviiliseos

1 prk kermaviiliä (250 g)
0.5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet yhteen. Kumoa piirakan päälle ennen paistoa.

Muruseos

50 g voita
0.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Nypi sekaisin, ripottele täytteen joukkoon ennen paistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti