sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Errazuriz Carmenère 2008 Aconcagua Valley





En malta olla kirjoittamatta tästä viinistä (Errazuriz Estate Carmenère 2008) pientä arviota, sillä hintaansa (alle 10 eur, ei alkossa) nähden kyse on varsin kelvollisesta viinistä, jota nauttii kyllästymättä useammankin pullon verran. Enkä nyt välttämättä tarkoita että kerrallaan pitäisi juoda :)


Tuoksu:
Kypsää kirsikkaa, pippuria, täyteläinen.

Maku:
Tuoksussa vastajauhettua mustapippuria, mustikan ja tummien kirsikoiden aromeja, vaniljaa ja Carmenerelle ominaista suklaata. Ehkä hieman tupakkaa. Suhteellisen täyteläinen ja pehmeä maku. Jälkimaku ehkä avistuksen mineraalinen. Kaiken kaikkiaan tasapainoinen viini, jossa on makua.


Taustoja:
Viiniä on kypsytetty 8 kuukautta tammitynnyreissä. Erinomainen juotavaksi nyt. Säilyvyydestä en tarkemmin osaa sanoa, mutta säilyy varmasti ainakin muutaman vuoden.


Tila:
Don Maximiano Errazuriz perusti Viña Errazuriksen Acongaguan laaksoon jo vuonna 1870. Viininviljelyn taidon hän oppi isältään .Jo varhain hän huomasi alueen potentiaalin hienojen viinien tuottamiseen. Hän toi viiniköynnösten hienoimmat kloonit Ranskasta ja loi karusta maasta maailmanluokan viinitilan. Nyt pioneerin työtä jatkaa Don Maximianon kuudennen sukupolven jälkeläinen Eduardo Chadwick, joka aloitti uransa viininviljelyssä jo 23 vuotiaana. Hänen aikanaan tilalla aloittettiin koeviljelyt mm. uusilla lajikkeilla ja klooneilla kuten Shiraz ja Carmenère. Nykyään hän on maailman tunnetuimpia viinipersoonallisuuksia ja Chilen viinintuotannon ehdottomia asiantuntijoita.


International Wine & Spirit Competition (IWSC) valitsi Viña Errazuriksen Chilen parhaaksi viinitilaksi vuonna 2008.


Pisteet 8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti