Vapaapäivänä on aikaa kokeilla ja käyttää ruuanvalmistukseen useampia tunteja. Päätin kokeilla tomaattikastikkeen tekemistä tuoretomaateistä ensimmäistä kertaa, kun erilaiset tomaattikastikeversiot ovat olleet viime aikoina kovasti esillä. Kaupan tomaattimurskasta kastike olisi syntynyt paljon rivakammin, mutta koska kaapista ei tomaattimurskaa löytynyt ja pöydällä puolestaan komeili runsaasti tomaatteja, päätin olla rohkea ja kokeilla. Kalttaaminen ainakin osoittautui hauskemmaksi kuin muistin :)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
6-7 kypsää tomaattia
oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl kuivattua tai 1/2 dl tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
Pilko sipuli ja viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna pata, lisää oliiviöljy ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Kalttaa tomaatit ja kuori sekä poista kantaosa. Pilko tomaatit ja lisää pataan. Mausta sokerilla, suolalla, basilikalla ja pyöräytä myllystä muutama kierros mustapippuria. Anna hautua vähintään tunti.
Tomaattikastikkeen seuraksi päätin tehdä pitkästä aikaa lihapullia. Voisilmäpeliä blogin esimerkin perässä päätin kypsentää pullat kastikkeen joukossa. Yleensä tuppaan lihapullat uuniin, se kun on vaivattomampaa kuin pannulla paistaminen. Yllätyksekseni tämä tomaattikastike hautui pehmeäksi ja maukkaaksi, ehdottomasti paras kastikekokeilu tähän mennessä!
Kulkuri ja kaunotar -leffan oppien mukaisestihan tälläinen komeus nautitaan spagetin kera ravintolan takana kujalla tähtitaivaan alla ja kokki itse soittaa haitarilla serenadia
lauantai 16. tammikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti