150 g margariinia
3/4 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
1.5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 kananmuna
0.5 tl ruokasoodaa
n. 7 dl gluteenittomia jauhoja
Sulata margariini kattilassa, lisää siirappi, sokeri ja mausteet ja kiehauta sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä haaleaksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se jäähtyneeseen siirappiseokseen. Sekoita ruokasooda ja jauhot keskenään ja vaivaa jauhoseos hyvin siirappiseokseen. Kääri taikina voipaperiin ja anna levätä jääkaapissa pari tuntia, mielellään yön yli (taikinaa on siten helpompi leipoa). Paista piparit 175 C 5-8 min, kunnes piparit ovat vaaleanruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti