torstai 8. joulukuuta 2011

Gluteenittomat piparit

Ruokavaliorajoitteiselle (ja toki muillekin) netti on ehtymätön aarreaitta. Jos ei uskalikkona (tai hullunrohkeana) uskalla soveltaa normiresepteistä sopivia, niin sieltä löytyy reseptiä joka lähtöön. Tässä gluteenittomien pipareiden ohje. Itse en ole tätä ohjetta vielä testannut, mutta se on kuulemma kokeiltu ja hyväksi havaittu :)

150 g margariinia
3/4 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
1.5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 kananmuna
0.5 tl ruokasoodaa
n. 7 dl gluteenittomia jauhoja

Sulata margariini kattilassa, lisää siirappi, sokeri ja mausteet ja kiehauta sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä haaleaksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se jäähtyneeseen siirappiseokseen. Sekoita ruokasooda ja jauhot keskenään ja vaivaa jauhoseos hyvin siirappiseokseen. Kääri taikina voipaperiin ja anna levätä jääkaapissa pari tuntia, mielellään yön yli (taikinaa on siten helpompi leipoa). Paista piparit 175 C 5-8 min, kunnes piparit ovat vaaleanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti