torstai 15. joulukuuta 2011

Pinaattisämpylät


Hetken tie on kevyt.... Lauantaiaamun sunnuntai-fiilis sai jauhopeukaloni syyhyämään ja kaivoin takinakulhon kaapista esiin. Ajattelin leipoa sämpylöitä ja koska muistin leipomisen ohessa, että pakastimessa on jo pidempään oleillut puolikas pinaattipussi, päätin lisätä senkin taikinaan. Myönnettäköön, että sämpyläjauhojen käyttäminen on hieman oikotien ottamista kunnon leipomiseen verrattuna. Taikina sai kohota 1.5 h kun muut asiat veivät huomioni ja sitten vielä 0.5 h pellillä. Hyviä tuli :)


5 dl vettä
1.5 dl isoja kaurahiutaleita
n. 8 dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0.5 dl öljyä
n. 1.5 dl pakaste pinaattia sulatettuna
suolaa
1 tl siirappia

Kuumensin veden n. 42 C. Lisäsin suolaa ja siirapin sekä kaurahiutaleet ja sekoitin hyvin. Sulatin pinaatin ja lisäsin sen taikinaan. Sekoitin osaan jauhoista kuivahiivan ja aloin lisäämään niitä taikinaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkoi olemaan vaivattavaa lisäsin öljyn. Jätin taikinan tarkoituksella aika löysäksi ja annoin sen nousta. vaivasin taikinaa käsin pöydällä ja lisäsin vielä n. 0.5 - 1 dl jauhoja ja jaoin taikinan 10 sämpylään. Kohotin sämpylöitä pellillä uunin lämpenemisajan. Paistoin 225 C n. 12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti